Czy chcesz zrobić puszysty i słodki deser, ale jednocześnie świeży i pyszny? Potrzebujesz przepisu na babeczkę! I to dlatego, że te pachnące pomarańczą herbatniki były pocieszającą przekąską od stuleci, przynajmniej dla znacznej części europejskiej rodziny.
Dlatego we wskazówkach Brycusa przedstawiamy specjalną ofertę na ten delikatny, ale mocny deser, oprócz ostatecznego przepisu na jego przygotowanie.
Zanim odwiedzisz sekcję cukierniczą i weźmiesz wszystkie produkty dostawcy ARC, które musisz upiec, chcemy ci o nich trochę opowiedzieć. Można by pomyśleć, że babeczki są tak sławne, że nie trzeba ich przedstawiać. W końcu od lat są gwiazdami urodzin dzieci. Jednak każde danie ma swoją historię i ta nie jest wyjątkiem.
Babeczki, babeczki i babeczki są takie same?
Wcale nie! Babeczki to niezwykle puszyste małe babeczki. Babeczki natomiast są płaskimi ciastami i mają słone prezentacje. W rzeczywistości muffin z szynką i jajkiem jest gwiazdą śniadania w Anglii. Amerykańskie babeczki wyglądają trochę jak babeczki, ale przepis jest inny. Pochodzą również z nadzieniami i dekoracjami, ganache czekoladowym, kremówką i dżemami.
Teraz, gdy już trochę wiesz o babeczkach, czas sprawdzić sekcję przepisów i ciast, aby upewnić się, że masz wszystko, czego potrzebujesz do kulinarnej przygody.
Babeczki, babeczki lub madeleiny pochodzą z Francji, ale ich popularność sprawiła, że przejęły hiszpańskie serce. Po raz pierwszy pojawił się w XVIII wieku w Księstwie Lotaryngii, gdzie urzekł tysiące, aż dotarł do Paryża. Początkowo miały kształt muszli, ale dziś piecze się je silikonowymi foremkami i zwiniętym papierem, takim jak babeczki i babeczki.
Łatwe, miękkie i puszyste pomarańczowe babeczki: najlepszy przepis
W tym przepisie podamy Ci listę składników, krok po kroku i nasze wskazówki Brycus - a raczej nasz sekretny Brycus - aby przygotować rozgrzewające serce babeczki.
Składniki (Na 6 babeczek)
• 1 jajko
• 60 gramów płynnego mleka
• 65 gramów białego cukru
• 85 gramów uniwersalnej mąki
• 4 gramy proszku do pieczenia
• 40 gramów miękkiej oliwy lub oleju roślinnego
• Skórka z połowy pomarańczy. Możesz zastąpić go cytryną
Wskazania:
Przeszukaj naszą sekcję cukierniczą, aby znaleźć produkty dostawcy ARC, które musisz upiec i kupić składniki. Weź miskę i włóż jajko. Pokonaj go za pomocą elektrycznego miksera na dużej prędkości i stopniowo dodawaj cukier. Chodzi o to, aby jajko wyrosło, aby dać deserowi nieodparty puszysty dotyk. Będziesz wiedział, że jest gotowy, gdy masz gruby kremowy biały kolor, który nie osiąga punktu śniegu.
Zmniejszyć prędkość. Dodaj olej, mleko i skórkę pomarańczową i ubijaj, aż wszystko będzie jednorodne. W innej misce zalej mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj połowę suchych składników do mieszanki, przesiewając je sitkiem.
Użyj szpatułki, aby połączyć wszystko z ruchami otaczającymi. Pamiętaj, że nie musisz dużo bić! Dodaj resztę mąki i ubij, aż nie będzie grudek. Nasze wskazówki Brycus? Dodaj szczyptę wanilii, przykryj mieszaninę plastikowym opakowaniem i przechowuj w lodówce do następnego dnia lub - przynajmniej - przez kilka godzin.
Gdy będzie gotowy do pieczenia, rozgrzej piekarnik do 200 ° C i znajdź swoją tacę na babeczki. Włóż zwinięty papier do każdej formy. Mieszaj trochę trzepaczką, weź łyżkę lodów i wlej mieszaninę na zwinięty papier. Nie musisz wypełniać go do góry.
Aby nadać mu słodką nutę, połóż łyżeczkę cukru na każdej patelni z mieszanką i włóż do piekarnika. Poczekaj 15 minut lub do momentu, aż brzegi będą złotobrązowe, a babeczki przejdą test wykałaczki.
Niech ostygną, nalej sobie szklankę mleka i ciesz się!
Nasi klienci nam ufają
Opinie naszych klientów
Otrzymuj nasze wiadomości