Z tej okazji zachęcamy do wypróbowania bardzo bogatej receptury włoskiego pochodzenia, aby podbić swoich gości. Ten deser, ponieważ jest zimny, jest przygotowywany w bardzo krótkim czasie, wystarczy go odpocząć w lodówce na kilka godzin przed podaniem lub z dnia na dzień.
Tiramisu to słodkie danie przygotowywane warstwowo, o bardzo świeżym i intensywnym smaku kawy i sera, które nałoży lukier na pyszny lunch lub kolację.
Aby to zrobić, zachęcamy do postawienia na wyjmowaną okrągłą nieprzywierającą formę ze stali nierdzewnej. Ten rodzaj pleśni jest najlepszy na ten deser, dzięki czemu możemy łatwo złożyć warstwy i pozwolić mu odpocząć. W momencie serwowania możemy go łatwo zdemontować bez ryzyka połamania ciasta.
Zaczynamy robić kawę, do tego używamy wysokiej jakości kawy, ponieważ to ona nadaje charakterystyczny smak temu deserowi. Niech kawa ostygnie w misce.
Oddziel białka od żółtek jaj i przymocuj białka do śniegu, za pomocą prętów elektrycznych lub ręcznych.
W innej misce wymieszaj żółtka z cukrem, aż zmieni kolor na bielszy. Dodaj ser mascarpone i powoli mieszaj, aby uzyskać gładką śmietanę. Następnie dodaj białka jaja ruchem okalającym (od dołu do góry).
Czas włożyć deser do formy. Aby to zrobić, umieść podstawę herbatników słonecznikowych w podstawie formy i zwilż ją kawą za pomocą szczotki do ciasta. Aby było soczyste, musi być dobrze wilgotne.
Ponadto dodaj obfitą warstwę mieszanki serowej. Ponownie przykryj ciastkami i zanurz w kawie. Ponownie rozprowadź krem. Powtarzaj proces, aż skończysz z herbatnikami i śmietaną, kończąc na dobrej warstwie sera.
Posyp ostatnią warstwę proszkiem kakaowym i przepuść ją przez sitko. Schłodzić w lodówce przez minimum 6 godzin lub przez noc.
Podawaj ładny kawałek tiramisu i delektuj się pysznym włoskim deserem.
Nasi klienci nam ufają
Opinie naszych klientów
Otrzymuj nasze wiadomości