Marka: Brycus-Bonsáis
Na ogół jej owoce są jadalne, z pojedynczym nasionkiem i mają postać pestkowca; a jej liście są zwykle liściaste, naprzemienne i mają postrzępione brzegi, chociaż u niektórych gatunków mogą być trwałe. Jej kwiaty mają pięć płatków i jeden jajnik, od białego do różowego.
Charakterystyka techniczna:
Sytuacja: Powinno być uprawiane na zewnątrz przez cały rok, w pełnym słońcu, ale unikanie długotrwałych ekspozycjach w najgorętszym sezonie właściwie kontrolowania nawadniania, ponieważ ten sposób osiągnie zdrowy wzrost, ze znacznie większymi i ulistnionymi rozgałęzieniami.
Podlewanie: Umiarkowane wiosną i jesienią oraz obfite latem.
Ciekawostki: Nazwa rodzaju Prunus pochodzi od łacińskiego „prunum”, co oznacza śliwkę, co z kolei pochodzi od greckiego „proûnos, proûnum”, nazwy dzika śliwa w Theophrastus. W związku z tym inne owoce pestkowe nazywano prunus.
Rodzina: Rosaceae
Subskrybent: często nawozić, zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu
Przesadzanie: należy go przesadzać co 1 lub 2 lata natomiast być młody & nbsp;
podłoże: Jeśli chodzi o podłoże, zalecamy Terrabonsai. Podłoże specjalnie opracowane przez techników Mistral Bonsai. Pomóż utrzymać drzewo w zdrowiu, zapewniając niezbędne utrzymanie wilgoci i prawidłowy drenaż dla jego rozwoju.
Uszczypnięcie: Szczypanie można wykonać o każdej porze roku, z wyjątkiem okresu kwitnienia.
Przycinanie: przycinanie jest zalecane, gdy bonsai jest pozbawione liści. Zwykle pozostają 2 pąki liści. Pąki liściowe są grubsze i bardziej owalne niż pąki kwiatowe.
Okablowanie: okablowanie należy wykonać wiosną lub jesienią. Na wiosnę należy złożyć dużą gałąź. Jesienią jest jeszcze krążenie soku, można go okablować i ułożyć małe lub wtórne gałęzie.
*Obserwacje: Kształt i wymiary bonsai są przybliżone. Kolor i kształt doniczki może różnić się od zdjęcia. Pamiętaj, że bonsai to żywa istota, więc obrazy, które się pojawiają, są reprezentatywne.