Na początku XIX wieku dwie wielkie rodziny ukształtowały reputację noży SABATIER: SABATIER du Moutier (Dolne Miasto Thiers) i SABATIER de Bellevue (Górne Miasto Thiers). Dziś pozostaje tylko rodzina SABATIER z Bellevue, zawsze w tym samym kierunku. Od 8 pokoleń kontynuuje produkcję wysokiej klasy noży kuchennych pod nazwą: ETS Sabatier Aîné & Perrier.
W 1834 roku SABATIER z Bellevue dodał akronim „K” do swojej nazwy, aby odróżnić się od SABATIER z Moutier. Ta "K" to bardzo stara sygnatura Thiersa, którą można znaleźć w archiwach miejskich, wyryta na Srebrnym Stole sztućców z dnia 7 czerwca 1813 r. pod numerem 231.
Ta marka, której linia brzegowa nigdy nie przestała być bezpiecznym zakładem, nadal jest świadkiem doświadczenia słynnych sztućców Thiers i wysokiej jakości produkcji.
NOŻE KUTE W JEDNYM KAWAŁKU METALU
Wszystkie nasze kute noże kuchenne są w całości wykute z jednego kawałka metalu (ostrze - indat - jedwab) ze stali Z50C13. Produkcja odbywa się wyłącznie w Thiers zgodnie z tradycyjnymi technikami, które od ponad 200 lat tworzą światową reputację domu SABATIER AINÉ & PERRIER.
Wszystkie nasze kute noże są sygnowane K Sabatier przez Sabatier Aîné & Perrier, aby zagwarantować jakość produktów sztućców Auvergne. To gwarancja prestiżowej przeszłości utrwalonej przez rodzinną tradycję od 8 pokoleń w Bellevue.
Dzisiaj sztućce Thiers są również przekształcane w sztućce internetowe, aby oferować swoim klientom więcej usług, zachowując jednocześnie wiedzę o kunszcie Owernii.
Nasi klienci nam ufają
Opinie naszych klientów
Otrzymuj nasze wiadomości